Svarbiausias dalykas ieškant darbo yra kruopščiai parašytas CV, taip pat gebėjimas tiksliai pristatyti savo kvalifikaciją, tačiau reikia atkreipti dėmesį į kiekvieną aspektą ir žinoti , kaip apsirengti darbo pokalbiui. Naudodamiesi mūsų patarimais, sužinosite, kaip profesionaliai pristatyti save, kad paliktumėte gerą įspūdį.

Ar jums reikia CV?

Prisiregistruokite ir naudokite mūsų gyvenimo aprašymo kūrimo priemonę!

Sukurkite CV

Ar apranga darbo pokalbiui tokia svarbi?

Prinstono universiteto psichologai Janine Willis ir Aleksandras Todorovas iš tyrimų nustatė, kokios yra minimalios sąlygos, pakankamos kitam asmeniui įvertinti. Jie nustatė, kad tik dešimtoji sekundės dalis yra pakankama, kad padarytų įspūdį – teigiamą ar neigiamą.

Kaip jie rašo savo straipsnyje:
„Vertinimai, atlikti po 100 milisekundžių ekspozicijos, stipriai koreliavo su vertinimais, atliktais nesant laiko apribojimų, o tai rodo, kad šis ekspozicijos laikas buvo pakankamas, kad dalyviams padarytų įspūdį.”

Pirmasis įspūdis yra jūsų raktas į sėkmę

Fizinės savybės yra labai svarbios, kai pirmą kartą susisiekiate su įdarbintojais. Tiesa, neturėtumėte vertinti žmonių pagal jų išvaizdą, tačiau tyrimai rodo, kad pirmosiomis akimirkomis mes tai darome. Asmuo, kuris pirmą kartą mato mus savo gyvenime, turi konkrečių minčių ir išvadų apie mus, nors mes net neturėjome laiko kalbėti. Todėl apranga darbo pokalbiui yra labai svarbus elementas, kuriam verta skirti daug dėmesio.

Ką mums suteikia tinkama apranga darbo pokalbiui?

Rūpinimasis šiuo svarbiu aspektu suteiks jums daug naudos. Tinkama verslo apranga pagerins jūsų savijautą ir padės padaryti teigiamą įspūdį įdarbintojams.

Kaip apsirengti pokalbiui

Ką pasieksite , jei pokalbiui pasirinksite tinkamus drabužius?

  • Įgysite pasitikėjimo savimi. Kai jums patinka jūsų veidrodinis vaizdas, iškart jaučiatės geriau. Jūsų savivertė didėja, o tai yra raktas į teigiamą socialinę sąveiką. Žinoma, tai neturėtų būti painiojama su suvokimu. Aukšto lygio savigarba padeda mums atsidurti daugelyje sudėtingų situacijų, nes tai daro mus mažiau įtemptus.
  • Pristatysite save kaip profesionalą. Profesionalumas neapsiriboja kompetencija ar elgesiu. Išvaizda taip pat yra jo sudedamoji dalis. Jei žinote, kaip apsirengti pokalbiui ir pasirūpinti savo išvaizda, jūs duodate aiškų signalą įdarbintojams, kad turite pagrindinį supratimą, kaip rasti savo kelią verslo aplinkoje.
  • Parodysite, kad galite prisitaikyti prie aprangos kodo. Daugelis kompanijų turi biuro aprangos kodą. Jis gali būti pagrįstas protingo atsitiktinio stiliaus palaikymu. Jei parodysite, kad mokate rengtis darbo pokalbiui, jūsų pašnekovai supras, kad ir darbe atrodysite tinkamai.
  • Padarysite gerą pirmąjį įspūdį. Per garsiąją dešimtąją sekundės dalį specialistų komanda Įdarbinimas įvertins, ar jūsų apranga yra pakankamai elegantiška. Verta paskambinti vadinamuoju „S. „Halo efektas” susideda iš teigiamų bruožų ir elgesio priskyrimo žmonėms, kurie mums iškart patiko.
  • Paliksite teigiamą įspūdį. Jei būsite gerai įsimenami ilgiau, padidinsite tikimybę, kad būsite tas, kuris sulauks skambučio su informacija apie tai, kad esate priimtas į savo svajonių poziciją.

Drabužiai darbo pokalbiui – patikrinkite, koks yra aprangos kodas

Aprangos kodas yra taisyklių rinkinys, nustatantis, kaip rengtis, atsižvelgiant į situaciją, pavyzdžiui, profesinę aplinką ar oficialius renginius. Jis gali būti formalus, kaip ir korporacijose (pvz., kostiumas vyrams, elegantiška suknelė moterims), arba mažiau formalus, pavyzdžiui, „verslo kasdienis” (marškiniai be kaklaraiščio ir chinos vyrams, palaidinės ir sijonai moterims). „Smart casual” sujungia atsitiktinius ir formalius elementus.

Tinkama apranga darbo pokalbiui, priklausomai nuo situacijos, turėtų būti formali arba pusiau formali.

Darbo pokalbis – ar apranga gali būti per gera?

Rinkdamiesi drabužius, negalite persistengti. Kai kreipiatės dėl darbo, galite būti labai susikoncentravę į kiekvieną smulkmeną. Nėra sunku per daug pagreitinti ir pakeisti oficialią aprangą į maskuotę. Kai galvojate, kaip apsirengti darbo pokalbiui, nepamirškite naudoti saiko.

Labai stiprus makiažas, retkarčiais pasitaikanti šukuosena, papuošalų perteklius ar blizgūs lakuotos odos vyriški smokingo batai tikrai bus ne vietoje. Jei jūsų apranga lengvai susilietų su minia prabangiame pokylyje ar vestuvių vakarėlio metu – tai signalas, kad darbo pokalbiui pasirinkote perdėtą, t.y. netinkamą aprangą.

Kaip apsirengti darbo pokalbiui – vyras oficialiais drabužiais

Be jokios abejonės, apranga darbo pokalbiui vyrams ir moterims skiriasi. Vyrai turi daug galimybių parodyti, kai reikia derinti drabužius.

Pretenduojant į aukštas pozicijas, verta lažintis dėl kostiumo. Tačiau atminkite, kad būtent aksesuarai dažnai lemia galutinį stiliaus pobūdį. Turėtumėte dėvėti kaklaraištį, geriau palikti peteliškę oficialiems renginiams. Jums nereikia kišenės kvadrato įsidėti į krūtinės kišenę, bet galite. Rankogalių sąsagos nėra privalomos, tačiau jei savo spintoje turite prancūziškus rankogalių marškinius, rinkitės šį vyrišką papuošalą.
Toks trivialus aksesuaras kaip… Kojinės. Kelnių spalvos kojinės optiškai prailgins kojas, taip pat galėsite užtikrintai jas priderinti prie batų spalvos.

Pavyzdžiui: Jei turite karinio jūrų laivyno kostiumą ir rudus batus, dėvėkite tamsiai mėlynas arba rudas kojines. Tokiu atveju juoda spalva padarys jūsų interviu drabužius ne visiškai rafinuotus.

Kaip apsirengti darbo pokalbiui

Kaip apsirengti darbui biure – vyras pusiau formaliais drabužiais

Klausimas , kaip apsirengti darbo pokalbiui, neapsiriboja kostiumu vyrams. Protinga laisvalaikio apranga su chino, marškiniai be kaklaraiščio ir švarkas tinka mažiau formalioms pramonės šakoms ar pozicijoms.

Chinos, pageidautina neutralių spalvų, tokių kaip smėlio, tamsiai mėlyna arba pilka, sudaro aprangos pagrindą. Jie turėtų būti derinami su gerai prigludusiais marškiniais, kurie gali būti balti arba šiek tiek pasteliniai. Jums nereikia dėvėti kaklaraiščio.

Striukė, parinkta spalva, kad ji kontrastuotų su chinos, pridės klasę. Batai turėtų būti elegantiški, rinkitės oksfordus ar vienuolius, kurie dera prie visumos.

Klausimas , kaip apsirengti darbo pokalbiui, priklauso nuo pozicijos pobūdžio. Tokia apranga tinka pokalbiams kūrybiniuose sektoriuose, startuoliuose ar aplinkoje, kurioje vyrauja mažiau formali darbo kultūra.

Moterų aprangos interviu – stiliaus aprašymas

Darbo pokalbio aprangos kodas

Šiuo atveju gerai sudarytų drabužių spintos elementų pagrindas yra spalvų paletė.

Saugiausios spalvos yra:

  • laivynas
  • juodas
  • pilka
  • baltas
  • Pasirinktinai smėlio arba rudos spalvos.

Suknelė darbo pokalbiui yra geras pasirinkimas. Ji turėtų apimti kelius, bet jei turite suknelę iki kelių, taip pat galite ją pasiekti. Tačiau atminkite, kad tai yra mažiausias leistinas ilgis. Patikrinkite, ar atsisėdus jis nesusilenks.

Moteriški marškiniai yra nesenstanti klasika, kuri tiks daugeliui progų. Elegantiška palaidinė taip pat yra puiki idėja. Galite dėvėti striukę, šiais laikais oversize gabalai pakeičia modelius aukštu liemeniu.

Džinsai yra prieštaringa tema. Jei jums įdomu, kaip apsirengti darbo pokalbiui, geriau statyti už medžiagines kelnes, pavyzdžiui, cigarečių kelnes.
Batai turi būti elegantiški ir padengti pirštus. Venkite aukštakulnių, dešimt centimetrų tikrai yra per daug, kai kalbama apie aprangą darbo pokalbiui.

Štai ko turėtumėte pabandyti išvengti – netinkama apranga darbo pokalbiui

  • Nerūdyti drabužiai yra neatsargumo ženklas. Paruoškite savo aprangą pokalbiui prieš dieną, kad viskas būtų nušlifuota.
  • Nešvari ar apgaulinga išvaizda: nešvarūs drabužiai, nepoliruoti batai, neskustas vyrų veidas ar per didelis makiažas moterims gali būti profesionalumo stokos ženklas.
  • Dulkės, matomos ant tamsių audinių, yra detalė, tačiau norint to išvengti, verta naudoti drabužių volelį.
  • Sijonas, kuris yra per trumpas, vyrams, tai gali būti netinkamos kelnės, kurios atsisėdus atskleidžia didelę blauzdos dalį.
  • Per daug atsitiktinis stilius. Šortai ir sandalai tikrai yra netinkami drabužiai darbo pokalbiui.
  • Prašmatnios ir stiprios spalvos nepatartinos verslo aplinkoje. Fluorescencinės, neoninės spalvos pritraukia dėmesį, tačiau šiuo atveju turi neigiamą poveikį.
  • Priedų perteklius. Rinkdamiesi aprangą darbo pokalbiui , rinkitės minimalizmą. Plačių apyrankių rinkinį, labai didelius auskarus ar didelę auksinę grandinėlę geriau palikti kitoms išvykoms.
  • Per daug kvepalų ar odekolono yra didelė klaida. Turite ne tik atrodyti profesionaliai, bet ir palikti bendrą gerą įspūdį. Nervų preparatų metu lengva persistengti, pakanka dviejų ar trijų mėgstamo aromato purškalų.
  • Nesugebėjimas išlaikyti pusiausvyros gali būti žalingas. Per daug formali apranga mažiau formalioje darbo aplinkoje arba per daug atsitiktinė apranga oficialioje aplinkoje gali rodyti įmonės kultūros supratimo stoką.

Puiki apranga darbo pokalbiui žiemą – pasirūpinkite savo profesiniu įvaizdžiu

Žiemą svarbiausia eleganciją derinti su praktiškumu, kad būtų šilta ir jauku. Žinoma, geriausiai atrodys gerai supjaustytas, paprastas kailis. Tačiau daugelis žmonių dėvi striukes. Dėvėkite tai, ką dėvite kiekvieną dieną. Tiesiog atminkite, kad viršutiniai drabužiai neturėtų būti per daug sportiški.

Prašmatnios spalvos taip pat nerekomenduojamos: puri, rožinė lovatiesė tikrai yra bloga apranga darbo pokalbiui.

Turime jums keletą praktinių patarimų, kaip pasirūpinti savo apranga darbo pokalbiui žiemą:

  • Nepamirškite nusiimti skrybėlės prieš įeidami į susitikimą,
  • Kruopščiai nuvalykite batus ant durų kilimėlio prieš įeidami į pastatą arba po jo.
  • Jei nešiojate makiažą, rinkitės vandeniui atsparią kosmetiką, ypač tušą, kad lyjant jis neišteptų.

Kaip apsirengti darbo pokalbiui vasarą – medžiagų apžvalga

Kiekvienas kandidatas turi būti labai kūrybingas, kad karštoms dienoms pasirinktų elegantišką aprangą.

Verta lažintis dėl natūralių ir kvėpuojančių medžiagų, tokių kaip medvilnė. Tai populiarus audinys, parduotuvėse galite lengvai rasti medvilninių drabužių darbo pokalbiui.

Linas yra puikus pasirinkimas šilumai, tačiau jis labai susiraukšlėja. Lininės ilgos kelnės gali deformuotis, kai atsisėdate, net jei prieš tai jas kruopščiai išlyginsite.

Viskozė taip pat yra geras pasirinkimas, kuris taip pat raukšlėjasi, bet ne tiek, kiek linas.

Puikiai tiesūs, gniuždymui atsparūs marškiniai yra pagaminti iš poliesterio. Tai dirbtinė medžiaga, kuri gali būti labai elegantiška, tačiau ji kvėpuoja. Jūs turite galimybę jame atrodyti gražiai, bet jums bus labai karšta.

Interviu apranga
Apranga darbo pokalbiui

Kaip išsirinkti aprangą vasaros darbo pokalbiui?

Lažinkitės už patikrintus drabužius, kuriuos dėvėjote anksčiau, ir žinokite, kad jie gerai atrodo net po kelių valandų, taip pat yra erdvūs.

Bloga apranga darbo pokalbiui vasarą yra:

  • sandalai ir kiti batai, kurie atskleidžia jūsų kojų pirštus;
  • šortai, trumpas sijonas ar suknelė;
  • labai prigludę drabužiai;
  • palaidinės, atskleidžiančios pečius;
  • vyriški marškiniai trumpomis rankovėmis (tai nėra elegantiška);
  • akiniai nuo saulės;
  • skrybėlė ir plokščias dangtelis (jei dėvite skrybėlę, nuimkite juos įeidami į pastatą).

Patikrinkite, kaip apsirengti darbo pokalbiui drabužių parduotuvėje

Pokalbiui dėl drabužių parduotuvės pravartu apsirengti taip, kad atspindėtų profesionalumą ir tuo pačiu parodytų susidomėjimą tendencijomis. Drabužių stilius turėtų atitikti parduotuvės charakterį: elegantiškas ir formalus, jei tai yra verslo mados parduotuvė, arba protingas atsitiktinis, jei parduotuvė siūlo atsitiktinius drabužius.

Svarbu, kad darbo pokalbio apranga būtų švari, tvarkinga ir gerai prigludusi, o tai rodo dėmesį detalėms. Prie savo aprangos galite pridėti unikalų elementą, pavyzdžiui, originalų aksesuarą ar neįprastą spalvą, kuri parodys kūrybiškumą ir supratimą apie dabartines tendencijas.

Kaip apsirengti pokalbiui sporto parduotuvėje?

Pardavėjai sporto parduotuvėse darbe dažnai dėvi laisvus drabužius, atitinkančius prekės ženklo stilių. Jei nežinote, kaip apsirengti darbo pokalbiui, atminkite, kad tai oficialus susitikimas, kuriame reikalinga elegantiška apranga.

Galite pasirinkti atsitiktinę eleganciją ir pasirinkti:

  • Audinys, ilgos kelnės su raukšlėmis, marškiniai ir odiniai batai
  • balta palaidinė ilgomis rankovėmis, cigarečių kelnės ir batai.

Drabužių parduotuvės interviu – aprangos kodas kandidatams į vadovus

Pokalbiui dėl drabužių parduotuvės vadovo pareigų turėtumėte pasirinkti aprangą, kurioje profesionalumas derinamas su stiliaus jausmu, atitinkančiu parduotuvės charakterį.

Jei esate vyras, norintis dirbti kostiumų parduotuvėje, galite parodyti, kad drąsiai derinate aksesuarus. Pasirinkite skirtingų spalvų kaklaraištį ir kišenę. Nepamirškite atsargiai užsirišti kaklaraiščio ir įdomiai sutvarkykite kišenę.

Kaip apsirengti darbo pokalbiui – vyro auksinės taisyklės:

  • kaklaraiščio spaustukas turėtų būti nuo pusės iki trijų ketvirtadalių kaklaraiščio pločio;
  • kaklaraištis turėtų pasiekti diržą;
  • paskutinis liemenės mygtukas visada turi būti atsegtas;
  • Kai atsisėdate, atsekite striukę.

Moterų klasikinio kostiumo interviu :

  • dėvėti paprastus marškinius ar palaidinę;
  • laikytis silpnų spalvų;
  • suknelė ar sijonas turi uždengti kelius;
  • batai turėtų padengti kulnus ir pirštus;
  • Nesirinkite aukštesnių kulniukų nei 5-7 cm.

Galbūt jus sudomins šie straipsniai:

Nuotrauka CV – kaip ją nufotografuoti, kurią pasirinkti ir kur dėti?
Kaip parašyti motyvacinį laišką ir į ką atkreipti dėmesį?
Darbo sutartis – darbo santykių rūšys ir ypatybės
Profesionali santrauka kaip unikali galimybė sudominti įdarbintoją

Interviu apranga

Ar jums reikia CV?

Prisiregistruokite ir naudokite mūsų gyvenimo aprašymo kūrimo priemonę!

Sukurkite CV

Kaip apsirengti darbo pokalbiui – santrauka

Dabar jūs žinote visas svarbiausias taisykles, taikomas profesionaliam aprangos kodui. Galite pradėti kurti klasikinę aprangą. Atminkite, kad jūsų komfortas taip pat yra svarbus. Naujos situacijos visada kelia stresą, tačiau nepamirškite nuoširdžiai šypsotis, juk pirmąjį įspūdį darote tik vieną kartą. Klausimas, kaip apsirengti darbo pokalbiui , jau aiškus, įsivažiuoti, paruošti profesionalų CV, kuris padės žengti karjeros keliu.

-->